It would appear that we have reached the limits of what it is possible to achieve with computer technology.

– John von Neumann in 1949

Clickslip

Clickslip er en mobilapp som lar deg dele øyeblikkene med andre i nærheten ved å lage fortellinger fra stedet man befinner seg. Alle bildene som blir tatt med Clickslip blir lagt i en loop på et kart bestemt av posisjonen din. Dette muliggjør for samarbeidsfortellinger i sanntid over hele verden.

– For meg har AppLab vært en enorm læringsprosess, men kanskje først og fremst en vanvittig morsom opplevelse! Både det å få hjelp og oppfølging, men ikke minst utfordres på en idé man selv tror på, har gjort at i hvert fall jeg har fått et enda sterkere ønske om å utvikle egne prosjekter og drive innovasjon. Jeg anbefaler på det sterkeste til alle som har en idé, uansett om den er aldri så liten, om å søke, sier co-founder Elling Vincent Disen Sucarrat.

Vinnerne av Applab 2015 er klare for lansering akkurat i tide til den store UKA-festivalen snart står for tur.

Picterus

I Norge og andre vestlige land har alle foreldre som drar hjem innen 72 timer fra sykehuset etter fødselen selv ansvar for å overvåke gulsott hos barnet sitt. Appen Picterus gir foreldre økt trygghet og kan forhindre unødvendige sykehusbesøk ved at foreldrene selv kan sjekke om den nyfødte trenger medisinsk vurdering eller ikke. Picterus lastes ned på smarttelefonen. Et bilde tas av den lilles hud, og appen gir umiddelbart svar på om de bør kontakte lege eller ikke. Teamet bak Picterus består av professor Lise Lyngsnes Randeberg, barnelege Anders Aune og sivilingeniør Gunnar Vartdal.

– Applab var nyttig for å forstå hvor mye arbeid som kreves for å få på plass en kommersielt klar app. I tillegg var det nyttig for å få på plass en aller første protoyp som kunne brukes til demonstrering av virkemåte, sier Gunnar Vartdal, daglig leder i Picterus som deltok i Applab våren 2014.

Fun Run

Fun Run kan skryte av å ha 45 millioner spillere over hele verden, ligge som #1 nedlastede spill i 10 land og “Best of 2013 Free Apps by Apple in 10 countries”. Fun Run ligger under bedriften Dirtybit, som ble stiftet av co-founderene Nicolaj Petersen og Erlend Haugsdal. .

– Applab tilbyr et kjempebra program for studenter som ønsker å gå fra idé til lansering. Med et strukturert opplegg og et sterkt mentor-team har man et godt grunnlag for å skape det neste store.

Gobi

Gobi er en sosial bildedelingstjeneste som lar deg dele øyeblikksbilder med grupper som er relevante for deg. Dette kan være alt fra vennegjengen, kolleger, medstudenter og land, til store fellesgrupper som dekker hele verden. Man kan legge til de gruppene man er interesserte i, og finnes de ikke er det også mulig å opprette de selv.

-For oss var Applab ikke bare en uunnværlig støttespiller, men også mye av det som gjorde at det som begynte med en liten idé nå faktisk er tilgjengelig på både AppStore og Google Play. Vi har fått mange tilbakemeldinger gjennom prosessen, både positive og negative, og det er noe av det som gjør Applab til en såpass stor ressurs som det er. Det kan ikke presiseres ofte nok hvor viktig det er å få gode tilbakemeldinger iløpet av prosessen, spesielt når det kommer til nyskaping. Alle som har et ønske om å skape noe eget burde definitivt søke Applab.

Etter 5 uker har appen fått over 5000 brukere, og det har blitt lastet ned over 3 000 000 bilder gjennom Gobi!